Dagelijkse schoonmaak

We hebben alle kennis in huis om specialistische werkzaamheden uit te voeren. Toch bestaat het grootste deel van de activiteiten uit reguliere schoonmaakwerkzaamheden. Deze worden uitgevoerd volgens uitgekiende werkschema’s en door gemotiveerde en getrainde medewerkers. Hiermee wordt de juiste kwaliteit van de werkzaamheden gegarandeerd.

Bekijk hier een voorbeeld werkschema

Tapijt- en meubelreiniging

Wij zijn u graag van dienst bij de selectie van hoogwaardige zorg voor uw tapijt. Daartoe stellen wij in overleg met u een Tapijtonderhoudsplan op. Hierin worden de volgende aspecten afgewogen:

 • Welke zones vragen extra aandacht? Uw entree, gebieden rond de koffiemachine en ontvangstruimten zijn hier voorbeelden van.
 • Bepalen welke reinigingsmethodieken bij de verschillende zones worden geadviseerd.
 • Een frequentieschema voor de verschillende zones zodat elke zone de reiniging krijgt die hij nodig heeft; niet te vaak en niet te weinig.
 • Daarnaast maken wij voor de grote zones onderscheid in tussenbeurten voor normaal bevuild tapijt en eindbeurten voor sterk bevuild tapijt.
 • Ook het plaatselijk behandelen van vlekken, zonder dat daarbij kleurverschil optreedt, is mogelijk.

Zo helpen wij u maximaal zorg te dragen voor uw tapijt tegen minimale kosten.

Beklede stoelen en gestoffeerd meubilair

In een schoon gebouw hoort vanzelfsprekend schoon meubilair.
Daarom is het belangrijk om beklede stoelen en gestoffeerd meubilair niet over het hoofd te zien bij de periodieke reiniging. Vlekken, huidvetten en huisstofmijt kunnen in de loop van jaren leiden tot een opeenstapeling van vuil waar u uw personeel graag tegen wilt behoeden.
Wij reinigen uw stoelen en overig gestoffeerd meubilair doeltreffend met stoom en chemicaliën, zodat deze weer snel een frisse uitstraling hebben en bijdragen aan een gezond werkmilieu.

Harde vloeren

De vloerenspecialisten van Aktief Schoonmaakdiensten hebben ruime ervaring met het reinigen, herstellen en conditioneren van harde vloeren. Ook harde vloeren hebben specialistisch onderhoud nodig om hun glans en sterkte te behouden. Een goed onderhouden vloer bespaart u veel geld, omdat deze veel langer meegaat.
Of het nu gaat om marmer, hardsteen, plavuizen, linoleum of PVC, onze medewerkers kunnen uw beschadigde vloeren weer laten stralen.

Voordelen van specialistische reiniging van harde vloeren:

 • Marmeren vloeren kunnen door kristalliseren of polijsten weer hun oude glans terugkrijgen, waarbij het marmer tevens wordt verhard en verdicht.
 • Natuurstenen vloeren kunnen kwetsbaar zijn en worden met zorg behandeld, waarbij het gebruik van zuren wordt vermeden om de kalkhoudende structuur niet aan te tasten. Eenmaal hersteld kan er gekozen worden om een extra beschermlaag aan te brengen. Afhankelijk van de situatie en de vloer kan dit een recent ontwikkeld chemisch product zijn, maar onze specialisten schrikken er ook niet voor terug om zo nodig terug te vallen op middelen uit grootmoeders tijd, zoals groene zeep.

Voor PVC en linoleum stellen wij in samenspraak met u een apart onderhoudsplan op. Per sector kan dan ook gekozen worden voor spraycoaten, topcoaten of hercoaten.
Slechts die lagen worden hersteld die ook echt beschadigd zijn. Onze jarenlange ervaring met deze vloeren stelt ons in staat uw wensen te vertalen naar een efficiënt plan van aanpak.
Het voordeel van een goed onderhouden vloer is dat deze veel langer meegaat, beter te reinigen is en een frisse uitstraling behoudt. Tevens zorgt goed onderhoud ervoor dat de originele kleur in stand blijft.
Dit onderhoudsplan draagt bij aan het behoud van uw vloer. Kortom, een langere levensduur tegen beheersbare kosten.

Gevelreiniging en onderhoud

De eerste indruk van uw organisatie wordt bepaald door de buitengevel van uw pand. Gevelonderhoud versterkt uw communicatie met de buitenwereld en voorkomt daarnaast problemen die kunnen ontstaan door vervuiling en vocht. Aktief Schoonmaakdiensten helpt u om uw gevel schoon, netjes en solide te houden. Onze specialisten zijn bekend met werken op hoogte en worden steeds bijgeschoold in de nieuwste technieken. Zeker steen kan immers ook heel kwetsbaar zijn.
Gevelreiniging en onderhoud kent vele facetten. Onze belangrijkste diensten zijn:

 • Stenen gevels reinigen. Dit kan met verschillende technieken worden uitgevoerd, zoals stoomcleanen en stralen, afhankelijk van de soort steen en de aard van de vervuiling.
 • Impregneren kan daarnaast helpen uw gevel droger en schoner te houden. Hierbij kan gekozen worden voor een ademend product zodat vocht vanuit de gevel weg kan trekken.
 • Damwandprofielen reinigen. Dit vraagt een eigen aanpak waarbij naast de vervuiling ook de kwaliteit van de coating van belang is.
 • Reconditioneren van kunststof kozijnen en sponningen.
 • Graffiti verwijderen. Sommige mensen laten graag hun handtekening op uw pand achter. Aktief Schoonmaakdiensten verwijdert deze vakkundig voor u. Tevens kunnen wij voor u een antigraffiticoating aanbrengen zodat uw gevel minder door de graffiti wordt aangetast en beter te reinigen is.

Glazenwassen

Glazenwassen wordt bij onze zuiderburen als een ambacht gezien. Dat is niet zonder reden. Glazenwassen is een vak dat wordt overgedragen van leermeester op leerling. Onze gecertificeerde glazenwassers staan tot uw dienst om alle soorten glasbewassing aan uw gebouw nauwgezet en met passie voor het vak uit te voeren. Geen gebouw is te hoog en geen raam te vuil.

Hoewel de ouderwetse spons en wisser nooit zullen verdwijnen, wordt ook de modernste apparatuur ingezet om aan de steeds strengere en veranderende arbonormen te voldoen.

Oplossingsgerichte service

Onze adviseur is op de hoogte van de meest recente wetgeving omtrent glazenwassen, klimwerk en milieu. Hij zal de mogelijkheden en onmogelijkheden van het reinigen van uw ramen met u doornemen en steeds met oplossingsgerichte voorstellen komen. Ook indien u advies nodig heeft omtrent bestaande ladderinstallaties aan uw pand, zijn wij u graag van dienst.

Dat is helder

Met Aktief Schoonmaakdiensten haalt u glazenwassers in huis voor wie topkwaliteit niet alleen ‘schone ramen’ betekent maar ook dat u als opdrachtgever tevreden bent. Onze medewerkers zijn speciaal getraind om bij het reinigen van uw binnenglas geen overlast te geven en te werken vanuit een professionele en dienstverlenende houding. Ons klanttevredenheidsonderzoek heeft aangetoond dat dit hoog wordt gewaardeerd.

Raambekleding, lichtarmaturen en luchtroosters reinigen

Lamellenreiniging

Lamellen, luxaflex, jaloezieën en lichtarmaturen
Wij reinigen alle typen lamellen, luxaflex, jaloezieën en lichtarmaturen bij u op locatie. Als nieuw komen ze uit onze mobiele, ultrasone reinigingsinstallatie. Binnen enkele uren hangen ze weer fris en schoon op hun plek. Tevens kunnen dan kleine reparaties aan lamellen worden uitgevoerd. Ultrasone reiniging is uiterst efficiënt en milieubewust.

Lampen vervangen

De tl-armatuurroosters worden gedemonteerd en ultrasoon gereinigd. Indien u dat wenst, voorzien wij de armaturen van nieuwe lampen en starters, waarbij wij u graag adviseren over lichtkleur en energiebesparing.

Gordijnen en vitrage

Gordijnen zijn sfeervol, maar echte stofvangers. Vaak ziet een opdrachtgever ertegenop om gordijnen en vitrage te laten reinigen. Wie moet ze van de rails afhalen en wie zorgt ervoor dat alles weer op zijn plaats komt na het reinigen? Aktief Schoonmaakdiensten doet dat goed en graag! Binnen twee tot vier dagen hangt alles keurig schoon weer op zijn plaats, met zorg gereinigd.

Computer- en telefoonreiniging

Wanneer is voor het laatst uw toetsenbord gereinigd? Wist u dat menig toetsenbord, muis en telefoon meer bacteriën bevat dan een toiletbril? Een toetsenbord verzamelt gemiddeld 2 gram vuil per maand. En wat te denken van lijm-, inkt- en koffievlekken en de (niet altijd zichtbare) sporen van vieze vingers?

Automatiseringsapparatuur valt niet onder de reguliere schoonmaak omdat daar specialistische kennis voor nodig is.
Aktief Schoonmaakdiensten biedt daarom een speciale reiniging aan van uw werkplek.

Gezonde werkomgeving

Uw toetsenbord, beeldscherm, muis en telefoon worden door onze specialisten gereinigd en na afloop voorzien van een antibacteriële coating, om het effect van de reiniging te verlengen. Tot de volgende reinigingsbeurt zorgt deze coating er met behulp van UV-licht voor dat de bacteriegroei stopt. Uw medewerkers worden dus niet langer blootgesteld aan apparatuur vol bacteriën. Zo zorgen de specialisten van Aktief Schoonmaakdiensten voor een gezondere werkomgeving.